onsdag 8 december 2010

RÖD jul i köket....

....blir det alltid hemma hos oss. Här samsas röda juldukar, tomtar och julstjärnor i en salig blandning. Vi riktigt frossar i julrött.....fram tills tjugondag knut....då åker alltihop ut!





Och ja.....


....visst har vi tomtar också! Här hamnar våra kära gamla godingar som kommer igen år efter år. Det blir liksom ingen jul utan våra tomtekompisar. Och dom har inget emot att blanda sig med en del nya fynd som jag inte kan motstå... Jag gillar att blanda gammalt och nytt!



Den gamla mandolinspelande tomten hälsar jag extra välkommen varje år när jag prasslar fram honom ur silkespapperet han legat inlindad i under ett helt år. Han ser så SNÄLL ut! Annars brukar såna här gamla tomtar kunna se riktigt elaka och läskiga ut...men INTE våran mandolintomte! Han är snäll, så det så!



Nu har ni faktiskt sett hela min tomtesamling, fler än så här har jag inte. Men det kanske är fullt tillräckligt.... Jag vet att det är många som "tomtevägrar" och föredrar nytt framför gammalt....



Hur har ni det hemma hos er, har ni tomtepynt? Och i så fall, har ni plockat fram dom ännu?

Ho ho ho på er allihopa!
Tomtekram från
Sussi

14 kommentarer:

  1. Va söta dina tomtar är! Joorå, jag har allt några favoriter jag oxå och dom har en plats hos mig varje jul. Vissa av dom har hängt med länge nu. Jag kommer att visa dom på bloggen framöver.
    Tomtekram tillbaka till dig!
    Åsa.

    SvaraRadera
  2. Red is the ultimate colour for this time of year.....love it......
    Such nice twinkling star.
    Fine evening

    SvaraRadera
  3. Hej! Roligt att hitta hit! Webbshopen var också mycket trevlig, det var flera saker jag fastnade för..hmm, får se om det är kvar efter jul. Visst måste det vara lite rött till jul, och tomtar likaså. Gamla tomtar är aldrig fel, dina var jättefina!
    Ha en trevlig adventstid!

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Kul att du hittade oss, så jag hittade hit. Nu när jag är här känner jag igen mig, jag har varit här förut, men tappat bort denna blogg någonstans på vägen...det ska jag inte göra om!

    Mvh
    frida

    SvaraRadera
  5. Hej,

    Kul att du hittade oss (mig), så jag kunde hitta tillbaka hit (känner igen mig, har varit här förr). Trevlig blogg, den ska jag inte tappa bort igen ;D

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  6. Oops, blev visst flera kommentarer...

    SvaraRadera
  7. Hej Sussi,

    Å så härligt det doftar jul här inne på din blogg... och det pyntade trädgårdsbordet som du har tagit in nedan i ett tidigare - underbart vackert!

    Tusen tack för dina rara ord hos mig - jag uppskattar dem så!

    Varma hälsningar,
    Helena

    SvaraRadera
  8. Ååååh! Kan inte säga annat! Helt gudomligt och underbart!!! Och din butik!! Och det där med Frankrike...SUCK!!!!

    Blev bums din följare och sätter dig på min blogglista!

    Ja, och tack för besöket och kommentaren!!!!

    Nu skalla jag läsa vidare på din blogg!

    Kramar!!!
    -Pia-

    SvaraRadera
  9. Tack för kommentaren och tack för titten.. Älskar oxå rött, men då vi har så mkt brunt vitt grått och svart tänkte jag göra det lätt för mig i år då sambon inte är så pyntroad. Men jag håller med. Nästa jul blir det rött igen. Saknar den där ombonade känslan rött ger.. Kram Jeanette

    SvaraRadera
  10. Hej goa Sussi!

    Idag kom paketet..! Åh vad fina dom är, jag är såå glad!!!

    Tomtar, nja det är dåligt med det här hemma. I barnens rum finns de, men inte i övriga huset :)

    Dina tomtar ser i alla fall söta ut tycker jag!

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  11. Vilken trevlig hälsning jag fick från dig och vilken tur att du lämnade ett avtryck så jag fann din blogg, härligt liv du lever med flera boenden, här har vi oxå flera bostäder och det är välan tur det när man är världens ekorre, en jättefin blog du har, tittar så gärna in igen och hoppas vi håller kontakten, titta in och ta en jullott, nu tänker jag ta en hos dig, ha en skön kväll, kramen VIOLAN

    SvaraRadera
  12. hej sussie, vilka härliga saker du har i dina gömmor och visst ska man frossa i allt vackert man kan ha runt omkring sig. Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  13. ... min 2;a blogg...
    http://www.vindsromantik.blogspot.com/

    Hej
    Jag tycker om gamla tomtar och att blanda med nytt och ga, helt klart.
    Man omger sej av de saker som man tycker om, sen spelar det ingen roll om det är helt värdelöst (i andras ögon) eller "märkesvara".

    Önskar dej en underbar 3;e advent
    Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  14. Hej,
    Vilka fina tomtar du har i dina gömmor! Hemma hos oss har vi massor av tomtar i min lilla tjejs rum för övrigt så har jag bara två betongtomtar jag fixat själv. Sen har jag två underbara tomtar som alltid är på vift vid juletid ... saknar dem massor men hittar dem säker vid midsommar **fniss**.

    Ha det gott, kram Monica

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid och lämnar ett litet avtryck från ditt besök hos mig!
Du som inte har en egen blogg men vill skriva en rad, välj "anonymt" så går det bra ändå!
Sussi