söndag 21 februari 2010

Jag längtar........

.....till Provence och till Callian, den lilla by där vårt hus finns. Hur kan man låta bli när det bara snöar och snöar och snöar.... Visst , det var mysigt med en vit jul, men nu börjar jag nästan få panik! Vååår! Jag vill ha våår! Men det känns ju så otroligt långt kvar tills all snön har tinat...

Vi borde nog tagit in grillen...


....men som vanligt kom ju vintern väldigt plötsligt och överraskande...Tänk om våren kunde komma lika plötsligt! Gärna i morgon!

För att härda ut tills det tinar upp här hemma har vi bestämt oss för att ta ledigt några dagar och bila ner till Provence. Och nu kan jag knappt tänka på nåt annat än Callian, världens underbaraste lilla by!

Om man tittar på byn ovanifrån liknar den en kanelbulle!


Den ligger drygt 300 meter över havet, med det gamla slottet högst upp och med gamla hus byggda i cirklar nedanför.Vi bor inte mitt i kanelbullen, utan i ett fristående hus en liten bit ovanför kyrkan.
Det här är utsikten vi har från vår lilla balkong!


Som sagt, balkongen är liten, men planer finns på att bygga ut....


Tomten är helt perfekt, ingen gräsmatta utan bara stenplattor, träd och buskar! Det finns möjlighet att fixa fina rabatter om man vill, men det väntar jag med tills vi kan bo här lite längre perioder. Nu ska vi bara njuuuta! Fast eftersom jag älskar att pyssla i trädgården så kan jag ju bara inte låta bli att fixa lite.....bara lite smått och gott som sköter sig självt...som den här buxbomshäcken som jag planterade förra våren.


Tomten är liten men känns ändå ganska stor eftersom den består av flera "rum" i olika nivåer som man tar sig till på slingrande stensatta gångar.


Förutom att fixa i trädgården så ääälskar jag att gå på loppis! Och i Frankrike är jag inte precis ensam om den hobbyn! Det är mer eller mindre en folkrörelse hos fransmännen att varje söndag gå på "brocante"! Det finns alltid någon "brocante" på gång i närheten, men det gäller att komma tidigt på morgonen om man ska göra de bästa fynden!


Här är vi på loppis i grannbyn Cabris....


....och vi fyndar....


....massor....


...och avslutar med en kaffe på bytorget. Kan man ha det bättre?

Och snart kommer vi!

Jippppiieeee!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar ett litet avtryck från ditt besök hos mig!
Du som inte har en egen blogg men vill skriva en rad, välj "anonymt" så går det bra ändå!
Sussi