torsdag 10 juni 2010

Ännu fler franska fynd.....

.....om ni orkar?

Det här är en gammal fransk bröllopsgåva som man gav till brudparet förr. Det ska vara en glaskupa över hela härligheten, men den har nog gått i tusen bitar för länge sedan. Annars finns alla delar kvar....


....den lilla fågeln med kransen i näbben....


.....speglar, blommor, blad, ja allt finns kvar intakt, och alla detaljerna symboliserar lycka och välgång på olika sätt. Och det var också väldigt mycket lycka när jag hittade den på en loppis en tidig söndagsmorgon! Man måste vara uppe med tuppen ......den här brocanten började 05:30 och när klockan var 12:00 var alla stånd nedmonterade och alla åkte hem!


En liten dockpojke i biskvi som fick bli kompis med dom två små sötnosarna som redan har en plats i hyllan....honom hittade jag i en låda med rostiga gamla skruvar och muttrar....stackarn! Där kunde han ju inte ligga!


Ja, lite av varje blev det allt den här tidiga söndagsmorgonen.........visst är det jobbigt att komma upp så tidigt, men det är bara att svinga benen över sängkanten, trycka i sej en kopp kaffe och en croissant och sen är man i gång....


Sova får man göra på måndag!

Kram
Sussi

8 kommentarer:

 1. Åhhh jag tror jag svimmar!!! Vilka underbara fynd!!!
  Jag tycker inte ens synd om dej som måste upp så tidigt;) hihi Dom sakerna var mer än värda att kliva upp i ottan för! Bröllopsgåvan, dockan, skylten... skatter säger jag:)
  Ha en fin dag! Kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Ja här är en till som svimmar Du är allt loppisproffs Du Fniss!
  Riktiga ljuvligheter Du fått tag på. Bröllopsgåvan ser man inte ofta här hemma ja allt är toppen och så fint Du arrangerat allt.
  Kramar Lena

  SvaraRadera
 3. Jo du, jag har varit inne i koden och fixat... När man vet hur man ska göra är det ju inget svårt!
  Så spännande och lite exotiskt med FRANSKA loppisfynd! Förstår att det är värt att gå upp i ottan! :-)

  SvaraRadera
 4. Lyckliga du, vill oxå gå på en riktig Brocante!! Underbara fynd;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Godmorgon Sussi.
  Loppis i Frankrike måste vara himmelriket, sånt fint finns aldrig här. Såg i tidigare inlägg så fina saker, den fågelburen. Och käglorna i tråget, och så bröllopsgåvan du visar nu var så fin. Det gäller och inte försova sig, måste vara väldigt spännande och gå på skattjakt där nere. Det var jätteroligt och få se dina fynd.
  Trevlig helg
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Tack! Vad glad jag blev över din pianokommentar:) Klart du törs fråga om målningen. Joo, jag skruvade bort beslag, kandelabrar o gångjärn och tog isär de delar som gick t.ex lock, sidor front osv. Sen slipade jag ytan. Eftersom det är betsat behöver man ta en oljegrundfärg, annars tränger betsfärgen genom vattenbaserad grundfärg och pianot blir rosa...det vill man ju inte;) Sen ett varv svart och några varv vitt och sen sandpapper för shabbad yta.
  Tänk, jag hade också gruvat mej, i 1 år och nu är jag så nöjd att jag tog mej mod! Jag tycker att du ska ta dej mod också:)
  Ha en fin dag! Kram Cilla

  SvaraRadera
 7. Wow vilka fynd måste jag säga , lyckliga du!

  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 8. Jag skulle gladeligen skutta upp hur tidigt som helst om jag kunde få komma hem med alla dina vackra fynd!!!!! Din lyckos!!!

  Ha en fin helg!
  Kramar Marie

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid och lämnar ett litet avtryck från ditt besök hos mig!
Du som inte har en egen blogg men vill skriva en rad, välj "anonymt" så går det bra ändå!
Sussi