onsdag 3 mars 2010

Kuligt i vardagsrummet.....

.....ja, nu har vi kuligare än någonsin i vårt vardagsrum! För några veckor sedan köpte jag en gigantisk, fransk gammal kulram i en affär som skulle läggas ner, och där man nu sålde ut allt billigt, billigt.....jag slog förstås till!


Jag älska gamla saker med historia, och jag kunde se framför mig hur fröken stod framför barnen och sköt kulorna fram och tillbaka i ramen när hon försökte lära ut matematikens hemligheter. ..Un...deux...trois....För det måste ju varit frökens leksak, de små barnen kunde omöjligt nått upp till alla kulor!


Men var gör man av en sån jättemojäng....?? Ja, nu har jag ställt den här mellan pianot och kakelkaminen så länge. Få se om den så småningom hamnar någon annan stans.


Den här gamla kokshämtaren hittade jag också....den är superpraktisk att förvara tändved och tidningspapper i, som ju behövs för att få fyr i brasan.


Vid ena kortväggen blickar en gammal släkting förvånat ut över alla konstiga prylar jag släpat hem....


....men han ser ganska snäll ut tycker jag, annars hade han inte fått hänga kvar!


Vid andra kortväggen har vi vår älskade hörnsoffa där vi tillbringar de flesta kvällarna utspridda bland kuddar och filtar. Soffan är förstås en IKEA Ektorp, och vi gillar den så mycket så vi har en precis likadan i vår stuga i Värmland och en lite mindre variant i Callian.


I den här gamla spånkistan förvaras alla våra DVD-filmer....superpraktiskt!


Och så till sist....veckans tulpanbukett! Dessa marsipanfärgade godingar dolde en överraskning när de öppnade sig....en knallturkos stjärna!
Kuliga hälsningar

3 kommentarer:

 1. Hej Sussi..lika mysket fint som vanligt!! Jag bara älskar kulramen.. Jag har länge letat efter en liten sådan till min lilltjejs rum men inte hittat någon..Kanske denna Loppissommaren har mer att erbjuda..:)

  Varma KRamar Elin

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Hoppas trädningsvärken inte är alltför svår. Mina ben protesterar vilt efter att ha pulsat i snö och skottat av tak. Inget ont som inte har något gott med sig...
  Vilket härligt vardagsrum! Och vilka fynd du visar i förra inlägget. Tradera är lustigt, man kan lätt förivra sig för det tillkommer ju porto etc... Men roligt är det!
  Må så gott
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Kul fynd!
  Tack för dina kloka funderingar kring det här med kontraster. Känns faktiskt som vi har våren inom räckhåll här i skåne :)

  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid och lämnar ett litet avtryck från ditt besök hos mig!
Du som inte har en egen blogg men vill skriva en rad, välj "anonymt" så går det bra ändå!
Sussi