måndag 9 januari 2012

Men till nästa år igen.....

.....kommer han vår gamle vän.....
Fast nästa år får det bli en modell som inte barrar, det har jag lovat mig själv, för i år råkade vi ut för en riktig barrchock! Barr precis överallt! I helgen tröttnade jag, och ut åkte granen....eller rättare sagt, jag hämtade grensaxen och klippte ner gren för gren och eldade upp den i kakelugnen...mohahaha! Så kan det gå när man inte sköter sig! Men jag måste erkänna att förutom alla barren fick vi en mysig stund framför brasan. Det blev nästan som ett liten cermoni där vi tog avsked av julen för i år. 
 Nu går vi mot ljusare tider och vår gamla klocka som tillfälligt fått maka på sig för att ge plats för granen, fick komma tillbaka till sin vanliga hörna.Några små rester har vi kvar i form av lite tallris och en minigran som fortfarande håller barren i styr, plus en avknipsad amaryllis i köksfönstret. 


Varje år när julen åker ut, måste ju något annat plockas in för att det inte ska bli så tomt. För mig har det nästan blivit som en tradition att åka ut till Ulriksdal och plocka en bukett tulpaner i deras "självplock". Finns det något bättre än färska gnissliga tulpaner så här års!? Det är nästan så vårkänslorna börjar pirra.....men näe...inte riktigt ännu! Först ska vi njuta lite till av vintern!
Kram
Sussi

6 kommentarer:

 1. Ja, tulpaner är verkligen något särskilt!
  Du har en liten utmärkelse att hämta inne hos mig!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Härligt med krispiga tulpaner ! Fastän vår gran inte barrade alls , blev jag så trött på den , så den åkte iallafall !
  Vilken vacker klocka !
  Kramar // Susanne ♥

  SvaraRadera
 3. Hej
  Vi gjorde likadant klippte ner den och in i öppna spisen...
  Underbart vackert med tulpaner:)
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Så vackra bilder du visar!
  Önskar dej en fin dag
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 5. Hua de e inte nådigt att vara gran i ditt hua , haha !!
  Wow vilken fin klocka du har !
  Min man brukar alltid ge mig tulpaner i allsköns färger när de kommer på våren , fast jag tjatar om rosa , men i år har jag inte fått några än , han har kanske ledsnat (så otacksam som jag är)
  God fortsättning förresten !!

  Kram/Lotta

  SvaraRadera
 6. Åh en sån fin gammal klocka.Saknar en sådan här hemma.
  Trevlig blogg,jag återkommer...
  Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid och lämnar ett litet avtryck från ditt besök hos mig!
Du som inte har en egen blogg men vill skriva en rad, välj "anonymt" så går det bra ändå!
Sussi