fredag 11 november 2011

Höstmys

Äntligen helg! Den här helgen blir en myshelg, inget inplanerat....bara fnula runt och pyssla, kanske städa lite (eller njaääää..), laga god mat, korka upp en av vinflaskorna vi släpat med från Frankrike...tända brasan...och njuuuuta! Mörkret lägger sig så tidigt så mulna dagar känns det ju som om det aldrig blir ljust....då får man tända stearinljuset och mysa lite istället. Varje årstid har sin charm!






Köket är väl favoritmysrummet.....och vi myser gärna i vår gamla kökssoffa.



Den kommer från en gård i Värmland, men den har stått i vårt kök i många år nu. Jag funderade länge på att måla den vit, men hade inte hjärta att måla över den charmigt slitna orginalmålningen. Idag är jag glad för det!


 Älskar de små filosofiska grodorna!  Inköpta på Slottsträdgården Ulriksdal förstås! Favoritstället alla kategorier....bortsett från alla franska brocanter så klart!



Uppe på hörnskåpet sitter skatan (till salu i webbshopen) och väntar på en ny ägare



Jag gillar "råa" plåtburkar....här förvaras kex, kakor och skorpor. Grabbarna gör regelbundna spaningsrundor, och finns det något innehåll blir det inte långlivat!



I fönstret står ett par bleka små cyklamen....jag har inte riktigt kommit igång med julblommorna ännu. Men snart blir det hyacinter, amaryllis och annat juligt. Det ser jag fram emot!



Förresten....det där med att jag inte har något inplanerat var faktiskt inte riktigt sant....
Ikväll ska jag på inflyttningsfest med vinprovning hos en väninna som jag känt sedan jag pluggade på KTH.
Vi startade ett fotbollslag under pluggtiden (sjuttio åtiiotalet..ja så gammal är jag...) Vi var 12 tjejer totalt som började på Maskinsektionen 1976, och nästan alla var med i fotbollslaget som (framgångsrikt!) tävlade mot de andra sektionerna på skolan. Laget föddes året innan jag började, och när vi så småningom tog examen en efter en, ville vi gärna fortsätta träffas och spela fotboll. Då startade vi ett Korp lag och spelade tillsammans i över tjugo år! Det är härligt att ha vänner som man har en så lång historia tillsammans med. Vi har följt varandras karriärer, giftemål, graviditeter, skilsmässor, ..... Under en ganska lång period hade vi svårt att få ihop ett lag då alla var mer eller mindre gravida och ingen ville stå i mål!
Numera har vi lagt fotbollen på hyllan men träffas regelbundet och gör andra saker ihop. Vi har spelat bowling, curling, fäktats, klättrat klättervägg, paddlat kajak, spelat frisbeegolf, ridit, dansat magdans, skjutit bågskytte, ja...you name it! Men ibland blir det inte någon fysisk aktivitet, utan vi träffas bara och käkar en god middag ihop. Som i kväll! Höstmys på hög nivå!

Ha en riktigt mysig helg!
Kram
Sussi

10 kommentarer:

  1. Vad trevligt det där lät!

    Och en helg utan en massa planer, det är ju nästan lite drömhelg, att bara hinna vara...

    Jätemysig kökssoffa, håller med att det var tur att du inte målade den!

    Ha en fin helg!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  2. Inflyttningsfest och vinprovning låter jätteroligt, blir en bra fredag. Du har så mysigt och fint i köket också, soffan är en sån där man gärna sätter sig i, ser så gott ut med skinn och kuddar.
    Ha nu en rolig kväll
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Hej Sussi,
    Har handlat hos dig vid ett par tillfällen men inte tagit mig tid till din blogg. Vilket mysigt hem du verkar ha, måste kika i äldre inlägg också.
    Grisen och spolhantaget har kommit till användning, jag är helnöjd med dem! Det blev dagens inlägg i min blogg, välkommen in och titta.
    Önskar dig en trevlig helg.
    Cia

    SvaraRadera
  4. Så mye flott hos deg! Likte veldig godt måten du har dekorert krukkene, stilig med papir med skrift på. :) Vakre bilder. :) -Husfruas Memoarer-

    SvaraRadera
  5. roligt att ha massa såna vänner som man umgås regelbundet med =)

    SvaraRadera
  6. hej goa sussi!
    tänkte på dig härromdan och kände att nu var det alltför länge sen, jaaaaaaaaaa den 17, då vill jag med till ulrik, har du mitt mobilnummer, vi hörs på mejl!
    vad vackra saker du har, bara vill haaaaaaa<<<1
    hoppas du mår gott vännen, varmkram lotten

    SvaraRadera
  7. Hej Sussi, tack för din fina hälsning ! - Vilken mysig blogg du har, ..har tittat runt här ett tag nu ! - Provence...dit har jag önskat mej många år ! - Så jag säjer bara : Lyckliga du ;) - Men kanske en dag så blir min önskan uppfylld ..
    - Din webshop har jag tittat i flera gånger, och där finns flera vill-ha-grejer, för jag älskar gamla lite udda saker !
    - Ha det gott !
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  8. Så fina och mysiga bilder!

    Hoppas ni har haft en riktigt härlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Åhh vad fint du har det!!!
    Önskar dej en fin vecka
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  10. Hej! Vad fint! Kuddarna i soffan och de "råa" burkarna skulle jag gärna ha hemma hos mig! Ja, allt det andra är också mysigt.. :) Hoppas den här helgen oxå är bra!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid och lämnar ett litet avtryck från ditt besök hos mig!
Du som inte har en egen blogg men vill skriva en rad, välj "anonymt" så går det bra ändå!
Sussi