onsdag 16 februari 2011

Min egen hörna

Här kommer en liten sneak peak på min alldeles egen hörna som nu nästan är färdig....ska bara måla benbockarna och fixa till bordsskivan.....sen är det klart!  Så här såg det ut för någon vecka sedan.
Fast förstås....riktigt klart blir det ju aldrig! Jakten går vidare..... efter en roligare skrivbordslampa, en läcker gammal skrivbordsstol, flera kul saker att ställa på hyllan...  Och det är ju precis det som gör det så kul! Det blir aldrig riktigt färdigt!










Funderar på att klä skivan med någon form av plåt eller zink. Vad tror ni om det?  Jag gillar när det inte blir för "gulligt". Finast blir det när råa, hårda och tuffa material möter det mjuka, söta och gulliga...

Nu är det dags för mig att packa ner dator, kamera , pass och körkort och sätta mig bakom ratten i ca 30 timmar. I eftermiddag åker vi till Callian för att se till huset, träffa våra vänner och inte minst, fylla släpkärran men nya roliga franska frestelser från brocanter och antikaffärer i södra Frankrike. Håll tummarna för oss att vi slipper snökaos på autobahn och att solen skiner i Callian så inga brocanter ställs in!



STORA kramen från
Sussi

måndag 14 februari 2011

Hjärte-goa hälsningar...

....till alla er fina som glädjer mitt hjärta med snälla underbara kommentarer och påhälsningar här på min blogg. Om ni bara visste hur mycket ni betyder för mig i min darriga, pirriga start på mitt nya liv!
Känner ni att det är kärlek i luften idag? 


Från mig till er...en hjärtlig bamsekram!
Sussi

fredag 11 februari 2011

Utlottning av.....


.....fribiljetter till Rum & Trädgård!  Jag har fått tio fribiljetter att lotta ut till ER alla underbara godingar!



En lott för en kommentar, en till för en länk hit, och ytterligare en om du blir (eller kanske redan är)  följare till min blogg. Skriv gärna i kommentaren hur många lotter du tar. Den 1:a mars dras vinnarna. Håll till godo!  

Callian, Antikt & Brocante ska vara med på mässan, och jag är OTROLIGT pirrig och nervös! Det ska bli så SPÄNNANDE! SNÄLLA kom och hälsa på om ni besöker mässan, det skulle vara så kul! Vi är fyra antikhandlare som gemensamt ställer ut i monter B:21-25. 

Sjöboden Antik & Kuriosa
Callian, Antikt & Brocante

Här kommer lite bilder för att komma i rätt stämning....


Bilderna tog jag i min trädgård den 19:e maj förra året. Och vet ni......det är nästan exakt 14 veckor dit! Och vet ni en sak till....14 veckor är INTE så lång tid!
Kram
Sussi

måndag 7 februari 2011

Sooool....på min fönsterbräda....

....ja, igår alltså! Dagens väder kan vi ta en annan gång...inte så mycket att orda om. Men jag har fortfarande kvar den där härliga känslan i magen när LJUSET återvänder och det är precis som om nån lyfte på locket och släpper in en försmak av vad som väntar.....


Vilken tur att vi har årstider! Annars hade man ju inte fått längta så intensivt....Och själva längtan har ju också sina poänger. Jag tror mitt citrusträd också längtar, men än så länge får det stanna inne på fönsterbrädan....eller jag kanske ska överraska det och ta med det till Frankrike! Hmmm.....fast själva bilresan blir ju lite krånglig....att dela säte med fröken Colomondin i 240 mil, njaäää jag tror jag avstår!


På fönsterbrädan i mitt blivande arbetsrum (OK, jag delar det med grabbarnas TV...än så länge, hrmmmffff!) tittar tant Mård förvånat på den stora lampan därute på himlen....Måste kanske flytta henne så inte pälsen blir blekt! Fast just nu är den täckt med ett förargligt lager slipdamm, och hon tittar anklagande på mig så fort jag går förbi...

 

Och jag min fuskare...jag ska ju snart till sydligare breddgrader och möta våren i Callian. Där knoppas krokus och tidiga lökväxter, solen har varit väldigt givmild den senaste veckan. HOPPAS att fru sol är på gott humör också när vi dyker upp....ingen sol - inga brocanter!  Keep your fingers crossed, alltså!


Kram
Sussi