torsdag 27 januari 2011

Vardagslunk och längtan....

....fyller mina dagar just nu. Snart (nåja...om några veckor alltså...) är det dags att sätta sig i bilen och ratta ner till Frankrike....och det kiiiiilllllllar i magen bara jag tänker på att få komma dit och träffa våra vänner och se hur hus och trädgård klarat sig hittills i vinter. Mannen tar flyget hem igen bara efter ett par dagar, men jag stannar kvar en vecka och fyller på med lite mer saker till min webbshop. Sen ska jag och en tjejkompis köra hem hela härligheten till Stockholm....ska bli spännande!

Och det är hit vi ska.....(hahaha....ja,.det är jag i fönstret - hej hej!! )


En liten rundtur i byn....


Lilla mamma på promenad. Hon och pappa besökte oss en påsk för något år sedan....första gången i sitt liv som hon flög!


Torget med platanerna....


Inne i huset....köket (har säkert visat detta förut, men här kommer en repris)
 



Utsikt från balkongen en tidig morgon när dimmorna inte riktigt skingrats.
   
Vardagsrummet med gästsängar på nedre botten...

 
        
Kan inte låta bli att visa ett fynd från sista brocanten jag var på i höstas...



Visst är den fin....en skärmvägg med gammalt lite grovt linnetyg med rosor, lite urblekta...
 Få se om den får följa med hem till Sverige.

Det här inlägget tog mig nästan hela dan att göra.....har uppdaterat min malldesign till nyare version, och nu hoppar texten hit och dit, och förhandsgranskningen ser inte likadan ut som det jag ser när jag skapar inlägget....grrrrrrr  Förstår inte varför den här versionen skulle vara lättare???? Ibland känner man sig som en idiot.....:o(  Uppenbarligen nåt som jag inte förstått här....

Kram
Sussi

måndag 24 januari 2011

Vårkänsligt på fönsterbrädan....

....blev det hemma hos oss efter en tur ut till Ulriksdal i helgen. Självplock av tulpaner frestade, och jag var bara tvungen! Plockade tulpaner med lök och allt...och planterade i kruka. VÅR känslorna flödade....






I köksfönstret fick narcisser och pärlhyacint samsas med mitt lilla olivträd (som faktiskt har nästan ALLA blad kvar ännu...har aldrig hänt förut!)










Ahhhhh......visst är det härligt med blommor!! Nu längtar vi riktigt hårt och mycket tillsammans så går det kanske fortare med snösmältningen! Sol...ljumma vårvindar...fågelsång....takdropp....knoppande trädgrenar....tussilago....KOM SNART!

Kram
Sussi

fredag 21 januari 2011

Formex premiär...

....var det för mig igår. Har aldrig haft möjligheten att gå på den mässan tidigare, men nu fixade Lena så att jag fick en "invite"....TACK Lena, du är min mentor och du är så underbart generös som delar med dig av allt du kan!

Lena hade också fixat en bloggträff i Dommo by Gavor 's monter.......KUL att träffa alla er bloggare som var där "live"! Jag fick ju också träffa några av mina kunder "live".....EXTRA kul förstås! Plus en massa andra jättetrevliga människor som var nya bekantskaper för mig. Faktiskt så var det NI som gjorde att jag kom hem med ett stort leende på läpparna....tänk att det finns så många med samma intressen som jag! Det var verkligen en ny upplevelse för mig!

Man fick ju inte fota, om man inte hade PRESS kort som Lotten ....(neeeeej jag är inte avis!!)
men några smygfoton lyckades jag få till, fast jag tog tjugo bilder och på fyra av bilderna kunde man se vad jag hade fotat...hmmmm.

En av mina favoriter var Who found Otto , som hade gjort en underbar monter med bla gamla plåtskåp och härliga gamla textilier ...LÄCKERT!


Frejas Boning hade en monter med underbara linnetextilier, bla de här fina lampskärmarna.....mmmmums!


De här bilderna kommer från Olsson & Jensen ´s monter....(TACK Mia! Vilken koll du har...du var ju inte ens där?? Jag har mycket att lära...)
Sååååå mycket fint!



Blev så förtjust i det gigantiska sållet som man planterat MASSOR med lökar i....
VÅRkänsligt!

I kväll blir det fredagsmys framför TV´n och På spåret, hela familjen sitter uppradad och taggade för att lista ut vart vi är på väg!

Kram
Sussi

söndag 16 januari 2011

Inne är det vår.....

.....men ute är det....jaaa vad ska man kalla det?? TRIST är det i alla fall med ena dagen snö och andra dagen regn....det blir liksom varken det ena eller det andra!

Vi hade nära och kära på middag i går, men när jag kom ner i vardagsrummet i morse möttes jag inte av den tråkiga synen av ostädad röra och odiskad disk....(som det kan bli ibland efter en trevlig kväll...) Nej, kvar på bordet stod bara fyra glas tillsammans med de ljusrosa tulpanerna och vårlökarna som jag hade som bordsdekoration till middagen....och jag fick nästan vårkänslor ! Precis vad som behövdes en trist söndag som den här...
Lite ljusrosa, vårgrönt och ljusblått.....sen kändes hela livet lite lättare!






De här fina tulpanerna hade våra gäster med sig...


....och dom fick ta plats på köksbordet, så nu är det vår i köket också!


För er som är intresserade.....nu är nätbutiken är uppdaterad med några fler saker.
Och det kommer mera....

Ha nu en riktigt skön söndagskväll
Kram
Sussi

torsdag 13 januari 2011

Nyanser av brunt.....

Vet inte hur det är med er, men plötsligt så känner jag att BRUNT är en färg som känns helt OK.....Tråkig? Njaäää....det beror ju på hur man använder den. Skulle golv och väggar och alla detaljer vara bruna så fick man väl en depression på kuppen....men att blanda in lite brunt i allt det vita som varit så länge nu, det blir jättefint tycker jag! Speciellt om det bruna består av lite råa, ruffa naturmaterial eller mörka möbler som inte är för stora och dominerande. Helhetsintrycket ska fortfarande vara ljust....

Här kommer ett litet BRUNT collage hemifrån vårt hus.

På köksgolvet ligger för tillfället en brunmönstrad ripsmatta....


Brunmönstrat gammalt franskt underlägg....


.....brunt monogram på kökshandduken...


I fönstret hänger amplar flätade av brunt rep och pil..(fortfarande med granris i...i brist på levande blommor!)


Lite bruna detaljer till pynt...


Min favorit nostalgibox...(uppvuxen i Örebro ju..) Den ska få en hedersplats vid min arbetshörna som jag håller på att fixa till. Blir klart vilket år som helst....suck!


Parasollet är från en fransk brocante...


Älskar gamla korgar, kan inte få nog....speciellt såna här lite mörkare bruna...Den här korgen är en favorit, inköpt i Frankrike.


I vardagsrummet har julgruppen ersatts av Kurre Smack! Tyckte han passade så bra bland kottarna....brunt så det förslår!


Våran hall är det brunaste rummet i vårt hus....bara bruna möbler! Här är det nästan hopplöst att fota för en amatör som jag....inga fönster bara ljus från öppningarna in till kök och vardagsrum.




Efter denna bruna chock kommer här lite ljusa nyanser att tvätta ögonen med!
Mina vita amaryllisar har äntligen slagit ut. Jag skar av de jättelånga stjälkarna och satte i vas. De är det sista som minner om julen i vårt hus. Nu går vi mot ljusare tider! Fast med lite bruna detaljer....:o)


För er som är intresserade....min nätbutik kommer att uppdateras med lite nytt i helgen.
Hade hoppats att jag skulle hinna till på fredag, men det är ju så MÖRKT och jag får inte till bilderna...grrrrrrr.

En stor BRUN kram från
Sussi

måndag 3 januari 2011

Tack....

....snälla goa för alla nyårshälsningar jag fått från när och fjärran....det känns så otroligt varmt om hjärtat att veta att ni finns!
Här hemma har det mesta av julen åkt ut, och fått ge plats för tulpaner och andra vårblommor.


Det enda som jag fortfarande vill ha kvar och suga på ett tag till (ja...bildligt talat alltså..*smile*) är allt det som jag tagit in från naturen....granris, kottar och annat....



.....och alla vita julblommor som fortfarande lever och har hälsan! (dvs min vita julstjärna som fortfarande kämpar på som om julen skulle vara ända till påska....och ingen är gladare för det än jag! Tack lilla stjärna...häng i så länge du orkar!)






Vi lyckades faktiskt hålla vårt löfte om att minska ner på antalet julklappar i år...Skönt! Men mormor och morfar gav oss en uppskattad julklapp både av oss och av trädgårdens småfåglar..... ett litet fågelhus! Nu sitter vi förtrollade och ser på när talgoxar, blåmesar och andra små vänner kalasar på solrosfrön utanför köksfönstret. Guuuud så söta dom är!! Plötsligt har vi fått husdjur i familjen! Underbart!







Efter en avkopplande (ja...faktiskt!...) jul och nyårshelg är jag fulladdad med energi inför 2011, och hoppas kunna inspirera med många nya saker i min webbshop. I slutet av den här veckan kommer första omgången nyheter för i år, men innan dess ska jag iväg med en leverans till Linköpingstrakten, så om du bor där i närheten och tänkt handla varor med "endast avhämtning", så passa på! Jag ger mig av i morgon!

Ha nu en riktigt bra början på det nya året!
Kram
Sussi