tisdag 27 april 2010

Fortfarande kaos!

Konstigt!
Jag fixar och donar, kånkar och bär, plockar upp och plockar ner.....och det blir bara rörigare och rörigare i mitt växthus!
Ett stort framsteg har jag gjort i alla fall.....vi har flyttat ut vårt köksbord så nu har vi ett rejält matbord med plats för många gäster.....härligt! Jag ser fram emot att få tillbringa många middagar här ute, bara några steg från köksingången till vårt hus.
Gräsmattan är redan helt upptrampad mellan hus och växthus.....måste nog lägga ut några trampstenar här!


Det blir mycket växthus just nu , hoppas ni står ut.....



Här drack jag mitt frukostte i morse.....såååå skönt att starta dagen härute.





Ha nu en skön tisdag.....

PS. ....nejdå, vi är inte utan köksbord i huset.... jag har hittat ett jättefint gammalt slagbord på Blocket! DS.

Kram

fredag 23 april 2010

Kreativt kaos....

....råder i mitt växthus! Massor med prylar, pelargoner, hortensia, buxbom.....huller om buller!
Jag har inte fått upp några hyllor ännu, har köpt ett gäng Valter konsoler på IKEA och tänkte försöka få upp dom på aluminiumprofilerna. Har bara inte riktigt klart för mig hur...?
Men det löser sig säkert! Sen tänkte jag bara kapa brädor (vi har fullt med spillvirke i garaget) och lägga på konsolerna. Enkelt! Fast jag ska nog måla hyllorna också.....ljust gråa tror jag blir snyggt, eller?

Varning! Totalt ostylad bild! Har inte ens orkat ta bort plasten på hortensian...haha!

Mitt stackars olivträd ser inte så piggt ut så här på vårkanten, men det brukar komma igen...


Jag köpte fem pelargoner för 100:-, det var ett kap tycker jag. Älskar de här lite melerade blommorna.


Tio penséer för 39:- var inte heller så tokigt!


Min gamla trådback från Frankrike ska det egentligen vara glas i, men jag tycker att små krukor också blir fint. Kanske ska sätta några penséer i krukorna...?


Kunde inte låta bli att köpa ett litet olivträd också, det var ju så billigt... :)


Hortensian och buxbomskloten köpte jag på IKEA. Skulle egentligen dit för att köpa benbockar till ett planteringsbord jag tänkte fixa till, men som vanligt kom jag hem med lite mer än det var tänkt! Hoppsan!



Nu när jag lassat in alla mina nyinköpta blommor i växthuset bara MÅSTE jag fixa hyllorna i helgen, jag har ju ingen plats att stå på! Så kan det gå när man tar saker och ting i fel ordning....men det är ju så kuuul med blommor, man blir så glad och jag har längtat så!

Kram kram

tisdag 20 april 2010

Ett franskt café.....

....har vi utanför köksingången..... vi kan ju i alla fall låtsas! Soffan är en gammal fransk barnsäng som med lite dynor och kuddar blir riktigt bekväm. Jag älskar dessa gamla franska järnmöbler, dom förmedlar ett alldeles speciellt uttryck som får mig att tänka på lata dagar vid havet, sol och värme, god espresso, semester.....!



Bordsskivan har en underbar patina....


....och underredet är så där alldeles lagom sirligt och luftigt, men ändå stadigt.


Saknas bara en espressomaskin så man kunde få så där riktigt gott kaffe som man får i Provence...


Men det är inte så dumt med gammalt hederligt svenskt bryggmalet heller!
Ska nog sätta på en kopp!

Ha en bra tisdagskväll
Kram
Sussi

söndag 18 april 2010

Växthusinvigning

Idag har jag invigt mitt växthus! Den kändes helt fantastiskt att kunna sitta ute och premiärfika! Jag är såååå stolt! Byggde nämligen mitt växthus nästan helt på egen hand...Ja det är klart....Mannen hjälpte till att skruva ihop aluminiumprofilerna och få dit glasen, det hade inte funkat annars... Puss och tack!
Men gräva bort en herrans massa lerjord (stöööön vad tungt det var !) gjuta plintar, lägga ut bärlager och grus......det gjorde jag heeelt själv! Ha!
Allt detta höll jag på med i höstas, och när jag blev klar kom snön. Sen dess har jag bara läääängtat...! Och nu....Yess!


Postsäcken kommer från en marknad i Frankrike...



Rost och penséer ...... Vårtecken!




Sifonerna är också hemsläpade från Frankrike....


....precis som stallyktan och kaminen. Ni förstår att bilen var full...knappt vi fick plats själva. Men det är ju så kul när man väl fått hem alla saker, och nu hade jag ju ett helt växthus som skulle fyllas! Lycka!


Kramar på er från

onsdag 14 april 2010

Hemma igen!

Jaha....så var man hemma i Sverige igen! Hur fort kan fyra veckor gå egentligen...?? Svoooosh, så landar man i Förorten igen och Callian känns som en hägring som egentligen inte har inträffat. Fast jag behöver bara kolla ut över golvet som just nu är fullt av prylar som jag släpat med mig hem i bilen, för att inse att.....jo, något måste ha hänt.....hjälp! Hur fick allt detta plats i bilen??

Här kommer några sista bilder från Callian för denna gång:

Kvällen innan vi skulle åka dukade jag fint med ljus och blommor från trädgården...


.....och mina nya fyndade gamla franska tallrikar! Söta som socker....!



Jag sa på återseende till våra husdjur......




Ute i skogen blommade Frankrikes svar på våra vit- och blåsippor....små lilarosa anemoner.



Sen var det bara att ratta hem......240 mil! Det gick finfint, och nu sitter jag här och är jättesugen på att börja packa upp mina fynd. Och det bästa är, att när jag åkte var det MASSOR med snö, och när jag kom hem var all snön borta och våren har kommit! UNDERBART!

tisdag 6 april 2010

Kuddar.....

.....av timjan och santoline.....jag kunde inte låta bli att köpa dom här små kuddformade plantorna när jag besökte en plantskola i närheten här om dagen. Det är så typiskt Provence med såna här växter. Santoline finns i Sverige också, vet inte riktigt vad vi kallar den där hemma, men antagligen nåt liknande....Den blommar med små gula blommor på högsommaren, men det är egentligen det silverfärgade kuddformiga bladverket som är mest uppskattat.


Sen köpte jag förstås lite fler växer när jag ändå var i farten....fast jag lovat mig själv att inte plantera något nytt ännu...Ha Ha! Så gick det med det löftet! På vänstersidan av kurvan fick det plats med två lavendelkuddar och tre hortensia. När jag kom hem kom jag plötsligt på att hortensia inte gillar kalk....och är det nåt som finns i jorden här så är det kalk! Aj, aj aj, tänkte inte på det! Så jag fick köpa särskild jord som kallas "bruyiere", antagligen ungefär som vår rododendronjord. De överlever nog antagligen inte sommaren....men men, det får man räkna med när man har en trädgård 240 mil hemmifrån!


Dom här små vita påskliljorna hade i alla fall hittat upp ur jorden...


Även om man är på semester måste man tvätta ibland....


Mitt planteringsbort, tillfälligt ockuperat av loppisfynd...


Dukat för påsklunch i trädgården...Härligt! Vi sitter ute i solen!



Min ängel får avsluta detta inlägg....visst är den söt?



Kramar från